mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki oleju Masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 100 g masła 250 g cukru pudru 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy Kulki orzechowe: 300 g orzechów włoskich 1- 1 i 1/3 szkl. kwaśnej śmietany 3-4 łyżki cukry pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 200 g masła 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżeczki mielonych orzechów cukier puder do smaku Białka ubijamy na sztywną pianę. Przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Na sam koniec w 2 partiach wsypujemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, mieszamy delikatnie szpatułką. Na sam wierzch rozpuściłam 100 g czekolady mlecznej z 1 łyżeczką oleju kokosowego. Na jednym z biszkoptów rozprowadzamy połowę masy, dajemy wkładkę serową z kulkami orzechowymi. Do miski przekładamy zmielone orzechy, dodajemy 1 szklankę kwaśnej śmietany, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Połowę przygotowanej wcześniej masy serowej wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Powinniśmy otrzymać w miarę zwartą masę (w razie potrzeby dodajemy jeszcze 1 łyżkę kwaśnej śmietany). Sernik z kulkami orzechowymi to niepowtarzalne ciasto pochodzące z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji. Dodajemy żółtka oraz ser i proszek budyniowy z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut. Polecam bardzo:) Biszkopt kakaowy: (pieczemy 2 takie biszkopty) 3 jajka 1/2 szkl. I choć mam wrażenie, że wizualnie za każdym razem wychodziło mi nieco inaczej, to pamiętam, że zawsze, ZAWSZE byłam zachwycona smakiem:)