Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 brzoskwinie Olej Sos buffalo 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ szklanki sosu marinara (lub 4 łyżki keczupu) Przygotowanie: Krok 1 Na tym etapie można już kurczaka podawać – to wersja typu sticky wings, sticky sirloin, czyli lepkie skrzydełka i lepkie polędwiczki. Kiedy polędwiczki już się zrumienią, zalej je sosem buffalo, obtocz w nim dokładnie kurczaka i smaż obracając co jakiś czas. Sos buffalo jest najgenialniejszym sposobem przyprawiania kurczaka, który zdejmuje z Was cały obowiązek wcześniejszego macerowania mięsa, czy dodawania wymyślnych przypraw. Ostrożnie – karmel jest bardzo gorący i w kontakcie z sosem może zacząć pryskać. Smaż na dość intensywnym ogniu po 2 minuty z każdej strony. My upieczone/usmażone mięso wstawiamy jeszcze do piekarnika lub kładziemy na patelnię, żeby sos przywarł do mięsa. Łatwe Liczba porcji: 2 Kluczowym składnikiem tego dania jest sos buffalo. Kiedy jest już gotowy obtaczamy go w słodkim sosie buffalo. Gdy stopi się i zmieni w karmel, wsyp do niego łyżeczkę słodkiej papryki. Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami to prosty przepis na szybki obiad. Trick polega na tym, że kurczaka wystarczy lekko posolić i upiec/usmażyć.