Składniki: 4 płaty śledziowe w oleju (matjasy) 2 jabłka 1 cebula czerwona 2 ogórki konserwowe 50 ml majonezu 200 g kwaśnej śmietany Sól, pieprz Sałatka śledziowa z dodatkiem jabłka, cebuli i ogórka konserwowego w śmietanie to prosty i szybki przepis na sałatkę. Ja kroję w średniej wielkości kostkę, ale jak ktoś lubi to można zetrzeć na tarce. Sałatka ta idealnie sprawdza się na co dzień, ale też i na specjalne okazje. Sałatkę śledziową podaję prawie na każdej imprezie u mnie w domu i zachwyca każdego. Sposób przygotowania: Na początku cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie również w kostkę kroimy ogórki konserwowe. Następnie płaty śledziowe kroimy w paski/większą kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://foodmagazine.pl/salatka-sledziowa/