FITMUFFINY Z CUKINI I ŻURAWINY

Agnieszka
Fit
02.02.2019 8:12
FITMUFFINY Z CUKINI I ŻURAWINY

Składniki - 1 średnia cukinia - 1/2 szklanki jogurtu - 2 jajka - 2 szklanki płatków owsianych - 4 łyżki masła orzechowego lub 6 łyżek oleju - 2 łyżki miodu - 1/2 szklanki suszonych żurawin - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka imbiru w proszku - 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do blendera 2 szklanki płatków, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody i pół łyżeczki soli, 2 łyżeczki cynamonu i łyżeczkę imbiru. Dodaj mokre składniki: pół szklanki jogurtu, 2 jajka, łyżeczkę ekstraktu waniliowego, 2 łyżki miodu, 6 łyżek oleju lub 4 łyżki masła orzechowego, startą i dobrze odciśniętą cukinię. Polecamy Wam również muffiny z fasoli i muffiny z marchewki z orzechami. Przepis na muffiny z cukini pochodzi z bloga Makinthymeforhealth.com. Wystarczy najprostszy mikser, a nawet robot kuchenny i w 5 minut przygotujecie ciasto na muffiny. Wilgotne, miękkie i zielone, przy tym bez grama mąki i z niewielką ilością słodzika w postaci miodu. I co najlepsze: cukiniowe muffiny są łatwe jak bułka z masłem. Przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni. Doskonała przekąska do pracy, lekkie śniadanie, dodatek do kawy/herbaty, lub deser bez wyrzutów sumienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/fitmuffiny-z-cukini-i-zurawiny/