Filet z kurczaka z porem, marchewką i kapustą pekińską pod ciastem francuskim

Ewa
Obiad
20.08.2019 9:04
Filet z kurczaka z porem, marchewką i kapustą pekińską pod ciastem francuskim

U mnie dziś to obsmażone kapusta pekińska, pory i marchewka oraz obowiązkowo mozzarella. - około 500 g piersi kurczaka - 1 duży por - 1/4 główki kapusty pekińskiej - 1 mała marchewka - 200 g tartej mozzarelli - 1 op. ciasta francuskiego - majonez - szczypta curry - sól, pieprz - opcjonalnie – jajko do posmarowania ciasta Obiad sfotografowany na szybciora, ale uznałam, że wyszło na tyle smacznie, że warto dodać przepis na bloga:) Przykrywamy ciastem francuskim (ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty wielkości porcji mięsa). Filet z kurczaka z porem, marchewką i kapustą pekińską pod ciastem francuskim Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy pora. Na samym końcu dodajemy posiekaną kapustę, smażymy jeszcze chwilkę. Potwierdzam, że połączenie ciasta francuskiego z kurczakiem smakuje niezależnie od pozostałych dodatków. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30 minut (do zarumienienia).