⦁ masło do podsmażania ⦁ 2 łyżki oliwy ⦁ 2 łyżeczki mąki pszennej ⦁ 150 g sera mozzarella ⦁ 8 plastrów sera ementaler ⦁ siekany szczypiorek do posypania dania ⦁ pieprz i sól jako przyprawy. Niezależnie, czy masz czas na leniwe śniadanie, czy chcesz przygotować prosty obiad, czy może masz ochotę na romantyczną kolację – francuski kurczak cebulowy jest rewelacyjny i sprawdzi się w każdej porze dnia. Francuski kurczak cebulowy Francuski kurczak cebulowy – składniki: ⦁ 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka Zupa cebulowa jest już jednak na moim blogu i to dwóch wariantach (włoska i francuska), i nie ją chcę Wam pokazać w tym przepisie, ale kurczaka inspirowanego właśnie tym daniem. Zapiec w piekarniku przez kilka minut, aby się rozpuściły. Kurczaka podawać posypanego świeżym szczypiorkiem i w towarzystwie świeżego pieczywa. Włożyć na patelnię i smażyć z każdej strony kilka minut, aż się zarumieni. Cebulę karmelizujemy na maśle, robimy sos z bulionem, podsmażamy kurczaka, a następnie całość zapiekamy pod serami. Francuski kurczak cebulowy – wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie krążki.