Udka kurczaka z boczkiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

Ewa

Obiad

04.08.2022 8:09

Udka kurczaka z boczkiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

Niespecjalnie przepadam za udkami kurczaka z piekarnika, ale takie smażone/duszone lubię bardzo. Jeżeli Wy również lubicie duszone udka kurczaka, zachęcam do skorzystania z tego przepisu. Mięso wychodzi delikatne i aromatyczne, a sos pyszny. Dodatek cebuli, boczku i szpinaku robi robotę 🙂 Przepis jest prosty i stosunkowo szybki do przygotowania. To świetny pomysł na obiad. - 4-5 udek kurczaka bez kości - 1 duża cebula - 1-2 ząbki czosnku - około 100 g boczku surowego, pokrojonego w kostkę - 250 ml śmietanki 30% - 125 ml bulionu - 2-3 łyżki tartego parmezanu - 1-2 garście świeżego szpinaku - mielony imbir - …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2022/08/04/udka-kurczaka-z-boczkiem-i-szpinakiem-w-sosie-smietanowym/