Pizza Stromboli

Agnieszka
Przekąski
26.06.2014 15:58
Pizza Stromboli

Składniki: ciasto 500 g mąki typ 550 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 250 ml ciepłej wody farsz kilka plastrów szynki salami kulka mozarelli 20 dkg sera edamskiego papryka konserwowa ogórek kiszony sos do pizzy ponadto 1 rozmącone jajko 1 łyżka mleka Uformować je w kulę, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 40 minut. Układać na cieście cienkie warstwy: sos, szynka, mozarella, salami, plastry ogórka, kawałki papryki, ser żółty. To co znajdzie się w środku, to już kwestia Waszej wyobraźni, ale podstawą powinny być dwie wędliny i dwa sery. Wyłożyć na deskę oprószoną mąką i rozwałkować na kształt prostokąta. Sposób wykonania: Drożdże i cukier rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. Tak przygotowane ciasto ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 C ok 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2014/02/Pizza-Stromboli.html