Panna Cotta z rozmarynem

Ewa
Desery
07.08.2019 8:18
Panna Cotta z rozmarynem

Myślę, że to początek mojej przygody z panna cottą (czy to się odmienia?), bo ta rozmarynowa wersja okazała się wielkim sukcesem i mam apetyt na więcej 🙂 3 łyżki zimnej wody 3 łyżeczki żelatyny 450 ml śmietanki 36% lub 48% 150 ml mleka 4 łyżki gęstego miodu 2 łyżeczki bardzo drobno posiekanego rozmarynu (same igiełki) Konfitura z moreli: 200 g suszonych moreli 300 ml wody 1 łyżka miodu o stałej konsystencji 1-2 łyżeczki bardzo drobno posiekanego rozmarynu Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy rozmaryn i odstawiamy na około 15-20 minut, by w tym czasie śmietana nabrała rozmarynowego aromatu i smaku. Pucharki zanurzamy na kilka sekund w gorącej wodzie, a następnie zawartość przekładamy na talerzyki. Udostępnij Zapisz Moja pierwsza Panna Cotta 🙂 Dacie wiarę, że do tej pory wydawało mi się, że ten deser jest trudny do przygotowania? Schładzamy, po czym zimny dajemy do lodówki na co najmniej 4-5 godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/08/07/panna-cotta-z-rozmarynem/