Truskawkowe crumble

Anna
Desery
02.08.2019 10:12
Truskawkowe crumble

Dodatek pieprzu i kardamonu podkręcił smak.- około 8 sporych truskawek- 2-3 łyżeczki cukru- łyżeczkę kardamonu- sporą szczyptę czarnego pieprzu- 4 łyżki mąki- 1 łyżka gorzkiego kakao- 4 łyżeczki cukru- 1,5 łyżki twardego masła- migdały w słupkach lub potłuczone orzechy laskowePrzygotowanie:Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do miski. Suche składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Sezon truskawkowy powoli się zaczyna, więc nie mogłam sobie odmówić tych pysznych, pachnących owoców. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 12 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2019/05/truskawkowe-crumble-z-pieprzem-i.html