-3 szklanki mąki pszennej – 3 łyżki oleju rzepakowego – szczypta soli – 1/3 łyżeczki cukru – 3/4 szklanki ciepłej wody – 1/4 szklanki ciepłego mleka – 50 g świeżych drożdży -3 szklanki mąki pszennej – 3 łyżki oleju rzepakowego – szczypta soli – 1/3 łyżeczki cukru – 3/4 szklanki ciepłej wody – 1/4 szklanki ciepłego mleka – 50 g świeżych drożdży Pozostałe:– kilka łyżek keczupu – zioła prowansalskie – 6 plastrów salami pokrojonych na mniejsze kawałki – 2-3 kabanosy o smaku chili – kilka łyżek kukurydzy konserwowej – zielone oliwki nadziewane papryką lub czosnkiem – czerwona cebula pokrojona w piórka – 3 spore ogórki konserwowe – szklanka tartego żółtego sera – zioła prowansalskie – 6 plastrów salami pokrojonych na mniejsze kawałki – 2-3 kabanosy o smaku chili – kilka łyżek kukurydzy konserwowej – zielone oliwki nadziewane papryką lub czosnkiem – czerwona cebula pokrojona w piórka – 3 spore ogórki konserwowe – szklanka tartego żółtego sera Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy olej i sól. Na sobotnie leniwe popołudnie polecam Wam pizzę z dużą ilością mięsa i warzyw na cudownie puszystym cieście - składników wystarczy na dużą blachę. Robimy rozczyn z mleka i drożdży, dodajemy ciepłą wodę oraz cukier i wlewamy do miski z mąką. Następnie blachę z pizzą wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut. Stawiałam już pierwsze kroki na innej platformie, gdy stwierdziłam, że jednak nie tędy droga... Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy i układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dziś powracam z nową energią, odświeżonym wyglądem bloga oraz nowymi przepisami.