Potrzebne nam (na 2 porcje): - trzy duże garści szpinaku - pół czerwonej papryki - pół ogórka - pół sporego lub jedno małe awokado - pół pęczka szczypiorku * dressing: - 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego - po łyżeczce musztardy francuskiej i miodowej - pół łyżeczki kremu z moszczu balsamicznego - dwie łyżeczki miodu - odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki dressingu wrzucamy do miseczki i łączymy za pomocą trzepaczki. Przez ostatnie problemy ze zdrowiem zaczęłam zwracać większą uwagę na to, co ląduje na moim talerzu. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i stopniowo dodajemy dressing, mieszając tak, by pokrył cienką warstwą warzywa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2019/03/saatka-szpinakowa-z-miodowo.html