Składniki: - 2.5 szklanki mąki pszennej - 0.5 szklanki wiórek kokosowych - 0.5 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 400ml jogurtu naturalnego - 3 jajka - 0.5 szklanki roztopionego masła - 200g borówek Przygotowanie: To ciasto zyskało już spore grono fanów, głównie dzięki sposobowi przygotowania, bo kto nie marzy o ciastach, w których wystarczy wymieszać składniki łyżką i już po chwili cieszyć się zapachem pieczonego ciasta, unoszącym po całym domu... Łyżką wyrównujemy ciasto w blaszce, wykładamy na wierzch borówki i wkładamy blachę do rozgrzanego piekarnika, na 60 minut. Dodajemy jogurt, jajka i roztopione masło, całą zawartość miski mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.