Składniki: - forma 24x24 cm - herbatniki (ok. 16 szt.) - Środek: - 0,5 l śmietanki 36% - 2 galaretki cytrynowe - 2 szklanki wrzątku - masa kajmakowa (ok.1/3 puszki) - 2 galaretki cytrynowe - 1 l wrzątku - kakao do posypania wierzchu 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. 4.Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w litrze wrzątku, odstawić do ostudzenia. Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w litrze wrzątku, odstawić do ostudzenia. 3. Gdy masa stężeje, przy pomocy łyżeczki wyciąć w niej niezbyt głębokie owalne dołki. Następnie w każdym umieścić płaską łyżeczkę masy kajmakowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2019/07/sodki-cytrynowiec.html