Opis Żeberka na grilla: Żeberka na grilla to jedno z najlepszych dań z grilla. Takie żeberka możecie grillować na węglu drzewnym, grillu elektrycznym, gazowym lub zwyczajnie upiec w piekarniku. Gotowe żeberka pieczemy na grillu z obu stron. Jeżeli jest taka możliwość to najlepiej pozostawić je w marynacie na całą noc. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania z grilla. Do miski lub wysokiego naczynia dodajemy 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki oliwy, ocet, roztarty czosnek oraz przyprawy. Następnie kroimy je pojedynczo lub na mniejsze kawałki wzdłuż kości. Jakie żeberka z grilla są najlepsze? Sposób przygotowania: Na początku żeberka myjemy pod bieżącą wodą. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, wtedy przejdą smakiem marynaty. Do miseczki dodajemy 3 łyżki oliwy, miód, musztardę oraz odrobinę sosu sojowego. Lato i wakacje to idealna pora na grilla.