Tak dobre, że aż żal, że wyszło jej tak mało;) ok. 800 g fasolki szparagowej żółtej 250 g pomidorków koktajlowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 5-6 średniej wielkości ziemniaków pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki słodka mielona papryka sól, pieprz, cukier Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki (wystarczy na pół). Dodajemy fasolkę i gotujemy na średnim ogniu przez około 10-14 minut (na al dente). W poszukiwaniu właśnie takiegoż dania, trafiłam na przepis na fasolkę szparagową po katalońsku. Na koniec dodajemy pomidorki i smażymy jeszcze przez 2-3 minutki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Cebulę oraz czosnek drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Na głębokim, mocno rozgrzanym oleju, smażymy frytki. Podsmażamy cebulę, pod koniec dodajemy czosnek oraz frytki i fasolkę.