Składniki:Puszyste naleśniki: - 4 jajka - 300ml mleka - 250g mąki pszennej - 3 łyżki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 250ml wody gazowanej - 350g twarogu półtłustego - 2 łyżki cukru pudru - 4 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: - Żółtka jaj mieszamy w misce z mlekiem, wodą, mąką i cukrami. - Twaróg do naleśników mielimy w maszynce do mielenia, przeciskamy przez praskę do ziemniaków, lub w misce mieszamy twaróg z cukrem pudrem i jogurtem, a następnie rozdrabniamy lekko całość blenderem, do uzyskania gładkiej konsystencji nadzienia. Do przepisu na puszyste naleśniki zainspirowała mnie jakiś czas temu Asia z kwestiismaku, u której również znajdziecie te naleśniki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/puszyste-nalesniki-z-serem/