MUFFINY NA KEFIRZE Z JAGODAMI

Beata
Ciasta
24.07.2019 9:12
MUFFINY NA KEFIRZE Z JAGODAMI

Składniki na około 10-12 sztuk: 250 g mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g cukru trzcinowego 1 jajko L 250 g kefiru 100 ml oleju rzepakowego cukier puder do posypania jagody 1. Do jednej miski dajemy składniki suche i mieszamy, do drugiej dajemy składniki mokre i również mieszamy. Do papilotek nakładamy ciasto tak do wysokości 3/4, wkładamy do piekarnika i pieczemy na funkcji góra - dół do momentu, aż babeczki ładnie się nam zarumienią. W sumie to miało być ciasto, ale robiłam dżem i czasu mi też zabrakło, a jak wszyscy wiemy te babeczki robi się ekspresowo. Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy najlepiej rózgą. Dawno u nas nie było muffinek, córka się już domagała. 3. Jagody myjemy, najlepiej pod ciepłą wodą, odsączamy i dodajemy do ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/07/muffiny-na-kefirze-z-jagodami.html