Miłego dzionka :-) Składniki: - 1 batat - 1/2 szklanki czerwonej soczewicy - 1 szklanka passaty - 1 kalarepa - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 2 ząbki czosnku - 1 mała czerwona cebula - 1-1,5 l bulionu warzywnego - 1 łyżeczka oregano - sól himalajska - pieprz - 2 łyżki oliwy z oliwek 1. Batata i kalarepę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Dzisiaj u mnie zupa z batatem, czerwoną soczewicą i dodałam trochę passaty. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobniutko kroimy. Zupa z batatem, czerwoną soczewicą i passatą Jak tam po Świętach ? U mnie oki, troszkę się pojadło, ale bez przesady. Dobrze, że tylko dwa dni, bo co za dużo to nie zdrowo ;-). Zupa wyszła pyszna, polecam Wam ją bardzo :-).