Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

Łukasz
Śniadania
16.07.2019 19:30
Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

SKŁADNIKI Pancakes: ¼ szklanki mąki kokosowej (ok. 30-40 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 50 ml mleka kokosowego lub innego roślinnego 2 łyżki cukru lub ksylitolu/erytrytolu olej kokosowy do smażenia szczypta soli Do podania: 200 g malin 1 dojrzałe mango PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki na placuszki wymieszaj ze sobą. Ważne jest, aby utrafić z gęstością ciasta i smażyć je na nieprzywierającej patelni, bo jednak ciężej obraca się je na drugą stronę niż tradycyjne placuszki na mące pszennej. 😉 Wracając jednak do dzisiejszego przepisu, tym razem pokusiłem się podać kokosowe pancakes z sosem malinowym i słodkim mango dla kontrastu. Kokosowe pancakes potrzebują jednak trochę wprawy, ale nie bójcie się, bo z tym przepisem powinny wyjść znakomite. Takie kokosowe pancakes są jednak warte wysiłku, bo świetnie smakują i są fajną alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej, albo ograniczających ilość węglowodanów. Ogólnie nie jestem zwolennikiem słodkich śniadań, chyba że stanowią one deser po wytrawnym posiłku, ale czasem najdzie mnie ochota na owsiankę lub pankejki. 😉 Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 2 zagłosowano ) Trochę czasu zajęło mi okiełznanie mąki kokosowej, ale okazuje się, że wcale nie jest to takie trudne. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i wykładaj po jednej łyżce ciasta na każdego placuszka, formując okrąg.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/07/kokosowe-pancakes-z-musem-malinowym-i-mango.html