Wegański chłodnik na botwince

Obiad
13.07.2019 10:21
Wegański chłodnik na botwince

Wegański chłodnik na botwince 2 porcje (1 ok. 270 kcal) czas przygotowania: ok. 5 minut (+20 minut gotowania) koszt: ok. 10 zł za porcję Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 1 pęczek botwinki (razem z buraczkami) 200 g jogurtu roślinnego (ja użyłam kokosowego bez cukru) 200 g świeżego ogórka bez skórki 200 g rzodkiewki pęczek koperku sok z 1/4 cytryny 2 łyżki octu jabłkowego (lub innego) 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz do smaku do podania: awokado Wykonanie: Botwinkę (oraz buraczki) dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. 5 minutes (+20 minutes of cooking) Ingredients: 500 ml of plantbased broth 1 bunch of young beets 200 g of plantbased yoghurt (I used coconut without sugar) 200 g of fresh cucumber without skin 200 g of radishes bunch of dill juice from 1/4 of lemon 2 tablespoons of apple cider vinegar (or other) 1/2 teaspoon of thyme salt and pepper to taste for serving: avocado Instructions: Wash the beets with greens and cut into cubes. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę (a najlepiej na noc). W temacie chłodnika myślę, że można podzielić ludzi na dwie grupy: uwielbiających i tych, którzy jeszcze pokochają. Vegan beet cooler 2 servings (1 has 270 kcal) time of preparation: Lato nie może się obyć bez świeżego chłodnika na botwince.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganski-chlodnik-na-botwince/