Czas gotowania: 45 min. Risotto z czarnymi truflami Mój przepis na: Składniki: 2 szt czarnych trufli letnich w zalewie z solą https://kuchnia-wloska.com.pl/trufle-czarne-letnie-cale-35g.html) 300 g pieczarek 3-4 szt kapeluszy suszonych podgrzybków 1,5 szklanki ryżu do risotto 3-4 szklanki bulionu warzywnego 2 cebule 0,5 szklanki białego wina 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 szczypta pieprzu 4 łyżki startego parmezanu (do posypania) Sposób wykonania: Podgrzybki mielimy w młynku do kawy na proszek Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy przez chwilę na oliwie, na dużej patelni (nie możemy dopuścić, by cebula się usmażyła) Ścieramy jedną truflę na drobnej tartce, a drugą kroimy w cieniutkie plasterki Risotto wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i startą truflą, oraz ozdabiamy plasterkami trufli Unikalność trufli, delikatny – niepowtarzalny smak, oraz lekka mgiełka tajemniczości tych niepozornych, a zarazem jedynych w swoim rodzaju, grzybów sprawi, że osoby zaproszone na taką kolację poczują się wyjątkowe.