Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 500 g bobu – 200 g roladki z koziego sera – 200 g gęstej śmietany 18% – 25 g parmezanu – 2 jajka – 100 ml jogurtu naturalnego – sól i pieprz – 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na okrągły placek. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Piecz wszystko ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie ?. Bób gotujemy w osolonej wodzie ok 3-4 minuty i odcedzamy. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.