Drobiowe pulpeciki z serem Składniki: 500 g mielonego indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół ( tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić ), lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku ), lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku 1 szklanka makaronu orzo lub innego drobnego makaronu ½ szklanki sosu pomidorowego ½ opakowania mrożonki chińska zupa, lub chińskie warzywa na patelnię lub mrożonego groszki marchewki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju Siekana zielenina do posypania Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zobaczcie też jak zrobić trzy obiady w godzinę i jak z kilku składników zrobić kilka lanczy, m.in. drobiowe pulpeciki z serem, które można wykorzystać jako bazę do szaszłyków. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wysyp na niego warzywa z mrożonki, smaż na intensywnym ogniu przez 3-4 minuty. Na dodatek drobiowe pulpeciki są pieczone, krótko, ale w wysokiej temperaturze, co sprawia, że środek jest miękki, a na zewnątrz tworzy się przyjemna skorupka. Przepis na pulpeciki drobiowe z serem podpatrzyliśmy i Kevina Curry’ego z Fitmencook.com Łatwe Liczba porcji: 2 Bez jajka, bez panierki i bez smażenia, a mimo to drobiowe pulpeciki z serem są i chrupiące i zwarte. Drobiowe pulpeciki z serem parmezan są pyszne i chrupiące, choć nie są smażone a pieczone. Polecamy Wam inne nasze przepisy na również pieczone pulpety w sosie pomidorowym Jamiego Oliviera lub pulpeciki dla dzieci Jassicy Alby. Krok 2 W międzyczasie zagotuj sporą ilość dobrze posolonej wody i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełóż mięso do dużej misy Wsyp pół szklanki tartego parmezanu i pół szklanki bułki tartej, starty ząbek czosnku, łyżkę mieszanki ziół oraz płaską łyżeczkę soli i pieprzu. Spoiwem łączącym całość jest parmezan, który zastępuje w tej roli jajko, a dodatkowo aromatyzuje mięso i jest też przyprawą, gdyż jest to ser słony. Świetnie smakują z delikatnym makaronem i warzywami robionymi na orientalną nutę.