Salsa z Mango Mango ½ cebuli czerwonej ½ papryki czerwonej ½ – 1 jalapeno Sok z ½ – 1 limonki Pieprz - Brokuł myjemy i kroimy - Na rozgrzaną patelnie dodajemy brokuł, po około 3 minutach dodajemy pokrojone ząbki czosnku – smażymy dodatkowe 3 minuty ( aż brokuł lekko zmięknie) Pomysł Podania: Serwujemy na pełnoziarnistym placku tortilla z dodatkiem świeżego ogórka i sokiem z limonki. Dodajemy odrobine oliwy z oliwek, sól, pieprz i paprykę słodką – marynujemy przez około 20 minut. Salsa z mango to zródło witaminy C, prowitaminy A, beta karoten i witaminy E – te antyoksydanty doskonale rozświetlają i dbają o piękny wygląd naszej skóry . Doprawiamy kminem rzymskim, solą, pieprzem, sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Sól Pieprz Oliwa z oliwek - Mango kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną paprykę słodką i ostrą , cebulę i kolendrę. Dodatkowo tofu nie zawiera cholesterolu, za to zawiera izoflawony substancje które pomagają zmniejszyć wskaźnik złego cholesterolu LDL, tym sam zmniejszają ryzyko zachorowalności na choroby serca.