– użyłam płatki od PZZ Białystok niespełna 3/4 szklanki mleka garść mrożonych truskawek 2-3 krople soku z cytryny miód lub cukier do smaku pół banana listki świeżej mięty Przygotowanie: Go garnuszka wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je mlekiem i gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy 2-3 krople z cytryny i miód lub cukier do smaku (najpierw mniej). Mrożone truskawki (ja moje wyjęłam chwilę wcześniej z lodówki) przekładamy do misy blendera z nożami. Na wierzch układamy pokrojone plasterki bananów, listki świeżej mięty i podajemy. Dziś zapraszam Was na pyszną śniadaniową owsiankę w wersji letniej. Do tego listki świeżej mięty i nic tylko jeść.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/owsianka-z-truskawkowym-sorbetem-i-bananami/