bardzo smaczne, proste ciasto ucierane na śmietanie z brzoskwiniami; w sam raz na letnie dni... 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła roślinnego łyżka proszku do pieczenia łyżka ekstraktu z wanilii 3 jajka (osobno żółtka i białka) 2 łyżki oleju 5 czubatych łyżek mąki 100 g śmietany 18% 3-4 brzoskwinie 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania 1/2 kostki masła roślinnego łyżka proszku do pieczenia łyżka ekstraktu z wanilii 3 jajka (osobno żółtka i białka) 2 łyżki oleju 5 czubatych łyżek mąki 100 g śmietany 18% 3-4 brzoskwinie 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Margarynę, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy olej i ekstrakt z wanilii; mieszamy Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta.