🙂 Jeśli nie macie borówek może również dodać np. jagody 🙂 Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego (nie może być zbyt rzadki) 3 łyżki mąki pszennej – u mnie tortowa Młyny Stoisław 2 łyżki płatków jęczmiennych – u mnie Młyny Stoisław 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru garść borówek + do dekoracji łyżeczka oleju kokosowego do smażenia cukier puder do podania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy jogurt, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki jęczmienne, cukier, wbijamy 2 jajka i całość dokładnie mieszamy łyżką. Omlet smażymy na małym ogniu, pod koniec można przez chwilę go przykryć pokrywką, aby góra lekko się ścięła i obrót był łatwiejszy. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Nasz jagodowy omlet śniadaniowy kroimy na 4 części, układamy jedna na drugą. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną.