Litr w zupełności wystarczy, 1/3 nawet wylałam ale lepiej mieć więcej.. 10 wydmuszek z jajek 2 udka z kurczaka włoszczyzna 8 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu warzywa do dekoracji u mnie : groszek, marchewka 2 jajka ugotowane na twardo 1,5-2 l wody sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie włoszczyzna 8 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu warzywa do dekoracji u mnie : groszek, marchewka 2 jajka ugotowane na twardo 1,5-2 l wody sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie . Mięso wkładamy do garnka,zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu z dodatkiem włoszczyzny i przypraw do miękkości mięsa. Litr w zupełności wystarczy, 1/3 nawet wylałam ale lepiej mieć więcej.. od kilku lat zabierałam się za zrobienie takich drobiowych jajeczek, w tym roku wreszcie zrobiłam. trochę zrobienie ich zabiera, ale efekt jet bardzo fajny. trochę zrobienie ich zabiera, ale efekt jet bardzo fajny.