Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru dodatki: bita śmietana, owoce, dżemy i konfitury, sos czekoladowy itp. Jednak nie trzeba pokonywać setek kilometrów by zjeść te najpyszniejsze gofry z budki przy plaży, bo w domu też można takie zrobić. przepis na mięciutkie i pulchne w środku, a zarazem chrupiące na zewnątrz: GOFRY! Czas przygotowania: 10 minut na zrobienie ciasta + kilka minut pieczenia Gofry podajemy z bitą śmietaną, owocami, konfiturami, cukrem pudrem – tak jak lubimy najbardziej. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Na ciepły dzień, z dodatkiem bitej śmietany oraz owoców Pieczemy przez około 4 minuty, do zrumienienia, a następnie studzimy przez chwilę na kratce.