mąki 1 i 1/4 szklanki cukru łyżka kakao szczypta soli 1,5 szkl oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki 2 duże jajka łyżeczka cukru waniliowego łyżka octu winnego łyżeczka sody szczypta czerwonego barwnika na krem: 600 g serka kanapkowego(ja dałam tradycyjnie Mój ulubiony) 200 g masła 1,5 szkl.cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego ok 0.7 kg truskawek Przygotowanie: W jednej misce wymieszaj ze sobą mąkę,cukier,kakao,sól. Ciasto zrobione przez moją 10-letnią córkę na dzień taty, zupełnie samą,ja tylko nadzorowałam z boku i wyjęłam z piekarnika,wiec wam też się uda z pewnością,a smak jest naprawdę rewelacyjny,spieszcie się puki jeszcze truskawki w każdym sklepie takie pyszne i polskie.... Pyszne ciacho-zupełnie inne niż myślicie ,ucierane na maślance i sodzie,nie biszkoptowe,na styl red velvet cake,do tego serowo-maślana masa i truskawki-nie trzeba niczym nasączać bo jest bardzo wilgotne i bardzo pyszne,do tego truskawki -zdecydowanie polecam-tym bardziej,że jest naprawdę proste do zrobienia Drugi placek ścinamy trochę z wierzchu i odkładamy to co odcieliśmy do miseczki ,kruszymy.-żeby powstała posypka) Placek wykładamy na krem i na wierzchu smarujemy resztą kremu,wyrównujemy i posypujemy naszą kruszonką z ciasta i wykładamy resztę truskawek. Po tym czasie połowę kremu wykładamy na pierwszy wystudzony placek ,na to do środka pokroiłyśmy w kostkę połowę truskawek i dałyśmy je na krem.