Składniki: 1 kg ziemniaków 6 kiełbas białych surowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej 250 g żółtego sera 250 ml śmietanki kremówki 400 ml bulionu (rosołu) sól i pieprz 2 łyżki masła + 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Na patelnię wrzucamy masło i oliwę i smażymy na nim cebulę, jak zmięknie i zrobi się szklista to dodajemy mąkę i smażymy dalej przez ok 2-3 minuty ,żeby się przysmażyła i nie była surowa . Zobaczcie krótki film jak robię taką zapiekankę krok po kroku 👇👇👇 Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości w osolonej wodzie -żeby były na pół miękkie. Ziemniaki kroimy w plastry i układamy na przemian z pulpetami na sosie (jak na zdjęciu poniżej👇)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2021/01/zapiekanka-ziemniaczana-z-pulpetami-z.html