....i smak i zapach rewelacja... tak jak kiedyś mielonki ze słoików-polecam Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub karkówki 05 kg boczku świeżego 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeraku 1,5 łyżeczki pieprzu 1,5-2 łyżeczki soli ok. 3/4 szkl. wody 05 kg boczku świeżego 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeraku 1,5 łyżeczki pieprzu 1,5-2 łyżeczki soli ok. 3/4 szkl. Aby wydobyć smak i zapach czosnku, najlepiej jest go zmiażdżyć i rozetrzeć nożem na deseczce z dodatkiem soli. Aby wydobyć smak i zapach czosnku, najlepiej jest go zmiażdżyć i rozetrzeć nożem na deseczce z dodatkiem soli. wody kilka kropli maggi Przygotowanie: Mięso zmielić(ja poprosiłam w sklepie kupując ,żeby mi od razu zmielili więc już połowę pracy miałam mniej) i przełożyć do miseczki. Jeżeli ktoś nie lubi czosnku, radzę dodać więcej majeranku. Jeżeli ktoś nie lubi czosnku, radzę dodać więcej majeranku. Dodać sól, pieprz i maggi,wyrobić, najlepiej dłońmi mięso po trochu dodając wodę.