Ciasto pianka - lekki piankowiec na spodzie z biszkoptów

Martyna
Ciasta
25.06.2019 18:30
Ciasto pianka - lekki piankowiec na spodzie z biszkoptów

Składniki : – 1 opakowanie biszkoptów (120g) – 100g masła, miękkiego – 500ml wrzątku – 400ml śmietanki 30%, bardzo zimnej – 2 galaretki (o ulubionym smaku, u mnie truskawkowe) Stąd, jeśli przychodzi nam ochota na coś słodkiego, a lodów mamy już dosyć, zróbmy sernik na zimno lub ciasto piankę. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo dolewamy do niej ostudzonej galaretki (masa będzie dość rzadka) i przelewamy na schłodzony spód. Biszkopty miksujemy na mąkę i łączymy z masłem, aż uzyskamy zwartą masę. Otrzymaną masę przekładamy na dno tortownicy i wyrównujemy np. za pomocą łyżki, wkładamy do lodówki. Jest to świetny sposób na coś lekkiego i łatwego w przygotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/ciasto-pianka-lekki-piankowiec-spodzie-biszkoptow/