Opcjonalnie odrobina świeżej kolendry - Płatki owsiane gotujemy w wodzie z odrobiną soli według instrukcji na opakowaniu - Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażamy pokrojone pieczarki. - Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek podsmażamy tofu do uzyskania złocistego koloru. Tofu dostarcza białko ( można serwować z jajkiem ) , obecności białka spowalnia absorpcje węglowodanów i utrzymuje uczucie sytości na dłużej – tym samym, też zmniejsza apetyt. Szpinak ( według uznania ) 1 ząbk czosnku Szczypior Oliwa z oliwek Sól i pieprz Awokado Uprażone siemię lniane Sól Oliwa z oliwek - Tofu kroimy w równą kostkę albo paski. Płatki owiane podawane z warzywami ( na słono), równie dobrze smakują o porannej porze dnia. - Serwujemy z tofu i awokado obtoczonym w siemieniem lnianym.