Placki z brzoskwiniami

Magdalena
Dania mączne
24.06.2019 11:09
Placki z brzoskwiniami

Składniki na placki z brzoskwiniami: 1 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 szklanka jogurtu greckiego 1/3 szklanki mleka 1 duża lub dwie małe brzoskwinki + 1 do przybrania masło/oliwa do smażenia syrop z agawy lub syrop klonowy Placki z brzoskwiniami smażymy na oliwie lub maśle na średnim ogniu z obu stron aż uzyskają rumiany kolor. Robię je gdy tylko najdzie mnie ochota, nie mam za dużo składników pod ręką, potrzebuję przemycić trochę warzyw dzieciom lub po prostu śpieszy mi się z rana. W takie śniadaniowe placki ładuje co popadnie, czy to banany, jabłka, płatki owsiane lub po prostu tradycyjne za to z mega dodatkami! Nie wiem czy jest tu jeszcze ktoś tak bardzo zakręcony na punkcie placków, ale ja z pewnością do tych osób należę. A co do przemycania warzyw to polecam placki z cukinii na słodko bo szczerze – wymiatają. to właśnie był taki kulinarny eksperyment z uwagi na brak innych owoców pod ręką. Co więcej, placki czy jak kto woli, penkejki uwielbiam i uwielbiają je również moje dzieciaki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/2019/06/17/placki-brzoskwiniami/