Ciasto: 3 jajka 100-110 g drobnego cukru + 2 łyżki do owoców 60 g masła 200 g sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łodygi rabarbaru około 250 g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 50 g masła 30 g cukru pudru laska wanilii 1 łyżka wiórków kokosowych 70 g mąki pszennej Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą rozcierając palcami. Zjedliśmy je ze smakiem pomimo śladowych ilości zakalca;) Pamiętajcie by pod koniec pieczenia sprawdzić ciasto patyczkiem – jeśli po wbiciu patyczka do szaszłyków w ciasto, będzie on oblepiony surowym ciastem, należy wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wykładamy na tortownicę (20cm) wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Owoce łączymy na sitku, posypujemy dwoma łyżkami cukru i odstawiamy do momentu aż puszczą sok. Na wierzchu rozkładamy owoce, lekko wciskamy je w ciasto. Następnie dokładnie osączamy je na ręczniku papierowym i oprószamy niewielką ilością mąki. Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę.