Beza Pavlova - tort bezowy z truskawkami

Martyna
Desery
14.06.2019 19:03
Beza Pavlova - tort bezowy z truskawkami

Składniki: – 6 białek, o temp. pokojowej (z żółtek możecie wykonać zabajone – przepis już wkrótce!) – 280g drobnego cukru – 500 ml śmietanki 30%, dobrze schłodzonej – 250g mascarpone – truskawki – listki mięty Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast przepis wstawiam z okazji 9000 polubień na Facebook’u! 🙂 Na blogu znajdziecie również przepis na Tort bezowy z budyniem herbatnikowym, sosem Custard i jeżynami. Gdyby nie Wy, na pewno przyjemność jaką czerpię z gotowania nie byłaby tak wielka jak jest obecnie! Motywujecie mnie do działania, by bez ustanku wymyślać nowe, zdrowe przepisy oraz przerabiać te, wszystkie nam dobrze znane potrawy na zdrowszą, odchudzoną ich wersję. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, odrysowujemy okręg (używając np. dużego talerza) i wykładamy na niego pianę, dorównując ją do okręgu. Tak przygotowaną bezę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni i pieczemy 30 minut. Całość przekładamy na bezę (wierzch bezy ma się zapaść). Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/beza-pavlova-tort-bezowy-truskawkami/