Frittata z cukinią i szparagami

Zapiekanki
15.06.2019 9:15
Frittata z cukinią i szparagami

Składniki: 2 nieduże cukinie 1 pęczek szparagów 5 jajek 1 cebula 90 g sera feta 120 g pomidorów koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oleju 1 łyżka masła sól, pieprz kilka listków świeżej bazylii W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy odciśniętą z soku cukinię, zeszkloną cebulę z czosnkiem, kawałki szparagów (główki szparagów odkładamy). Sposób wykonania: Cukinie (nieobraną) ścieramy na dużych oczkach tarki, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 20 minut aby puściła sok. Na patelni rozgrzewamy olej , wrzucamy cebulę, czosnek, tymianek oraz bazylię i smażymy do zeszklenia. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 40 minut (do momentu aż masa jajeczna będzie ścięta).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/06/frittata-z-cukinia-i-szparagami.html