mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa budyniowa: 500 ml mleka 8 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 6 żółtek 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 g miękkiego masła Aż grzech nie zrobić kolejnego ciasta z truskawkami;) Biszkopt, domowa masa budyniowa, zatopione w niej truskawki i galaretka. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką. Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe około 500-750 g truskawek Białka ubijamy na sztywną pianę. A Wy, ile już zrobiliście w tym sezonie ciast z truskawkami? Udostępnij Zapisz Dni są coraz dłuższe, kurtki i swetry dawno powędrowały na dno szafy. Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. Tego typu wypieki są doskonałe na tę porę roku. Wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Umyte i pozbawione szypułek truskawki delikatnie wciskamy w masę.