pasta z jajek i ogórków kiszonych - przepis składniki 5 jajek 2 nieduże kiszone ogórki ( lub więcej, jeśli lubimy) 3-4 łyżki szczypiorku 1 łyżka rzeżuchy - opcjonalnie sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Do sosu dodałam 2 łyżki jogurtu (takiego trochę rzadszego), dzięki czemu pasta z jajek i ogórków jest dosyć wilgotna. Ogórki pokroić w drobną kostkę - można w blenderze. Ogórki pokroić w drobną kostkę - można w blenderze. Tym razem dodałam do jajek kiszone ogórki, szczypiorek i łyżeczkę rzeżuchy. Posiekać drobno nożem lub w blenderze. Posiekać drobno nożem lub w blenderze. Posiekać drobno szczypiorek i rzeżuchę, dodać do jajek.