Składniki: - 5 średnich jajek - 100g zmielonego na puder erytrolu - 100g mąki ryżowej - 50g mąki orkiszowej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2-3 gałązki pokrojonego na kawałki rabarbaru+ łyżka ksylitolu do zasypania pokrojonego rabarbaru Wykonanie (forma24cm): - całe jajka oraz erytrol miksujemy na puszystą masę 15 minut( dzięki temu biszkopt będzie puszysty i sprężysty) - następnie do masy jajecznej dodajemy łyżka po łyżce wymieszane obie mąki z proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą - ciasto przelewamy do formy 24cm lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2019/06/zdrowe-ciasto-biszkoptowe-z-rabarbarem.html