, mogą być też cytrynowe bądź truskawkowe ( na 500 ml wody ) + 500 ml gorącej wody 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Wystudzoną i wciąż płynną galaretkę ( lub tylko lekko gęstniejącą ) wylać na truskawki, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia ( najlepiej na całą noc ). Ponadto: około 150 g herbatników typu Petit Beurre 1 galaretka krystaliczna lub cytrynowa/truskawkowa + 300 ml gorącej wody około 450 g truskawek Wykonanie: Formę o wymiarach dolnych 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki do momentu, aż masa będzie na tyle ścięta, że będzie można wyłożyć na nią truskawki. Ale może to być też galaretka cytrynowa lub truskawkowa, zarówno do masy serowej jak i na wierzch deseru. Aby uzyskać śnieżnobiałą masę serową ( nazwa jednak do czegoś zobowiązuje ;) ) użyłam galaretki krystalicznej, taką też przykryłam truskawki na wierzchu. Jeśli znacie popularny w sieci Śnieżny Puch - to właśnie ten przepis :), z tym, że u mnie z dodatkiem truskawek i galaretki. Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego z wiaderka 125 g cukru pudru 2 galaretki krystaliczne ( u mnie o smaku winogronowym ) Na jej spodzie poukładać herbatniki ( w razie potrzeby docinając je tak, aby wypełniły całą powierzchnię ). Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać ją do lekko gęstniejącej masy serowej, wymieszać do połączenia rózgą kuchenną.