Makaron w wegańskim, kremowym sosie z grzybami

Obiad
12.06.2019 10:03
Makaron w wegańskim, kremowym sosie z grzybami

Makaron w wegańskim, kremowym sosie z grzybami 2 porcje (1 porcja ma ok. 460 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 15 minut gotowania) koszt: ok. 4,60 zł za porcję Składniki: 175 g ulubionego makaronu 500 g pieczarek 85 g kukurydzy 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy rozmaryn, oregano, chili, sól do smaku sos: 1 szklanka mleka roślinnego 20 g mąki 1 łyżka oliwy suszone zioła, sól i pieprz do smaku 2 łyżki płatków drożdżowych do podania Wykonanie: Pasta in vegan, creamy mushroom sauce 2 servings (1 has 460 kcal) time of preparation: 10 minutes (+ 15 minutes of cooking) Ingredients: 175 g of your favorite pasta 500 g of mushrooms 85 g of sweet corn 3 cloves of garlic 1 tablespoon of oil rosemary, oregano, chili, salt to taste sauce: 1 glass of plantbased milk 20 g of flour 1 tablespoon of oil dried herbs, salt and pepper to taste 2 tablespoons of yeast flakes for sarving Instructions: Cook the pasta according to the instructions on the package. Kojarzy mi się z makaronem w wegańskim kremowym sosie z grzybami! Fry the garlic in oil for a while, than add the mushrooms and corn. Season and fry until all water evaporates. Na oliwie podsmażamy chwilę czosnek, a po chwili dodajemy pieczarki i kukurydzę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/makaron-w-weganskim-kremowym-sosie-z-grzybami/