Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem sadzonym

Łukasz
Śniadania
10.06.2019 7:31
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem sadzonym

😉 Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem sadzonym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI Gofry z mąki kokosowej: ⅓ szklanki mąki kokosowej (ok. 40 g) 4 jajka 2 łyżki oleju kokosowego ½ łyżeczki soli ok. 50 ml wody lub dowolnego mleka Dodatki: pęczek zielonych szparagów jajka (ilość wg uznania) świeżo mielony czarny i czerwony pieprz oliwa z oliwek sól PRZYGOTOWANIE Gofry z mąki kokosowej Do mąki kokosowej wbij jajka, dodaj sól, wlej roztopiony olej kokosowy oraz wlej wodę. Z tego przepisu na można przygotować również słodkie gofry z mąki kokosowej. 😉 Gofry z mąki kokosowej z tego przepisu wychodzą naprawdę fajne, mimo że nie są chrupiące, ale za to pulchne i mięciutkie. Stąd też dzisiejszy przepis na gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem sadzonym! W tym roku szczególnie polubiłem szparagi na śniadanie, które serwuję obowiązkowo z jajkiem w koszulce lub sadzonym. Do tego chlust dobrej oliwy z oliwek lub sosu holenderskiego w wersji na wypasie i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Ciasto na gofry z tego przepisu nie wymaga dodatku innej mąki niż kokosowa. A jeżeli macie więcej czasu, to koniecznie spróbujcie zrobić je z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim na wypasie. Gorąco polecam Wam takie bezglutenowe gofry z mąki kokosowej, póki jeszcze można dostać świeże szparagi. Dodatki Szparagom odetnij końcówki (ok. 1-1,5 cm), przekrój je na pół i ugotuj w lekko osolonym wrzątku al dente (ok. 2-3 minuty). Z jajkiem sadzonym to idealna opcja na pyszne białkowo-tłuszczowe śniadanie. Jajka usmaż na patelni z odrobiną oliwy lub klarowanego masła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/06/gofry-z-maki-kokosowej-ze-szparagami.html