Łącznie: 50 min. Zupa krem z pomidorów ze spaghetti naleśnikowym Potrzebne składniki Zupa: Pomidory z puszki 400 g. 800 ml bulionu 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej cukier (sól, pieprz do smaku) oliwa do smażenia Naleśniki: 1 szklanka mąki 1 jajko 0,5 szklanki wody ale pewnie więcej 0,5 szklanki mleka 1 łyżka oleju szczypta soli i pieprzu Dodatkowo: 250 g mięsa mielonego 150 g sera tartego typu mozzarella 2 kawałki suszonych pomidorów lub kilka listków świeżej bazylii do dekoracji oliwa do smażenia Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa krem z pomidorów ze spaghetti naleśnikowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Cebulę na zupę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy do zeszklenia na oliwie. Swoją drogą ja zawsze smażę więcej naleśników niż trzeba bo uwielbiam je później przerabiać w inne dania, ale to też się pojawi jako kolejny przepis. To też idealny sposób by zrobić coś z tymi, które w nadmiarze fantazji usmażyliśmy poprzedniego dnia, jak dla pułku wojska. Naleśniki zwijamy w rulony i kroimy jak makaron na cienkie paski. Na środek kładziemy część mięsa i zalewamy wszystko w około zupą. Wpadliście kiedyś na taki pomysł by zrobić zupę i drugie danie w jednym? Sposób wykonania Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe do uzyskania masy pokrywającej łyżkę. Zupa krem z pomidorów ze spaghetti naleśnikowym świetnie się do tego nadaje.