Sernik z rabarbarem Polecam również inne serniki:800g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie2/3 szklanki cukru4 duże jajka1 op. budyniu śmietankowego1 łyżka mąki pszennej1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1,5 szklanki pokrojonego rabarbaru1 op. biszkoptów (u mnie podłużne, ok 100g) Po upieczeniu uchylić lekko drzwi piekarnika, studzić sernik przez kolejną godzinę, a następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego 2-3 godziny przed pieczeniem należy wyjąć je z lodówki. Dno formy (u mnie tortownica 22cm) wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wyrównać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2019/06/sernik-z-rabarbarem.html