Białe szparagi w sosie kaparowym

Weronika
Obiad
04.06.2019 8:28
Białe szparagi w sosie kaparowym

Nas koniec dorzucić łyżkę kaparów w całości podawać odcedzone szparagi z przygotowanym sosem jako dodatek obiadowy, koniecznie do młodych ziemniaczków z wody 500 g białych szparagów1 łyżka masła2 łyżki kaparów + 1100 ml białego wina200 ml bulionu200 ml śmietany kremówki1 łyżeczka mąkicukier, sól do smakukilka kropli soku z cytrynyPrzygotowanie:SMACZNEGO ! Ugotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli około 15 minut do miękkości na łyżce masła podsmażyć drobno posiekane kapary. Ceny szparagów są bardzo przystępne, możesz się nimi objadać całkiem bezkarnie nie tylko z powodu ceny, są dodatkowo niskokaloryczne. Myślę, że się skusisz:)To smaczny i zdrowy dodatek do letniego obiadku, z młodymi ziemniaczkami po prostu pycha! Podrzucam nowy przepis na białe szparagi w sosie kaparowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/06/biae-szparagi-z-sosem-kaparowym.html