Nas koniec dorzucić łyżkę kaparów w całości podawać odcedzone szparagi z przygotowanym sosem jako dodatek obiadowy, koniecznie do młodych ziemniaczków z wody 500 g białych szparagów1 łyżka masła2 łyżki kaparów + 1100 ml białego wina200 ml bulionu200 ml śmietany kremówki1 łyżeczka mąkicukier, sól do smakukilka kropli soku z cytrynyPrzygotowanie:SMACZNEGO ! Ugotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli około 15 minut do miękkości na łyżce masła podsmażyć drobno posiekane kapary. Ceny szparagów są bardzo przystępne, możesz się nimi objadać całkiem bezkarnie nie tylko z powodu ceny, są dodatkowo niskokaloryczne. Myślę, że się skusisz:)To smaczny i zdrowy dodatek do letniego obiadku, z młodymi ziemniaczkami po prostu pycha! Podrzucam nowy przepis na białe szparagi w sosie kaparowym.