Składniki Biszkopt:: 2 jajka (jeśli małe to 3) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( miałam w wiaderku) 6 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 pełne łyżki kaszy manny 1 kostka masła (200 g.) Wykonanie: Przygotować biszkopt. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. bo myślałam, że biszkopt jest za delikatny, że będzie przypalany, zanim sernik się upiecze. Kiedy piekę sernik wieczorem, to zostawiam go w piekarniku na całą noc, bez uchylania drzwiczek. Będę robić częściej, bo jest szybszy i wygodniejszy w wykonaniu, niż na cieście kruchym, a smakuje rewelacyjnie. Następnie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, jeszcze na godzinę lub dwie. Jajka ubić z cukrem, na puszystą masę. Gotową masę serową, wyłożyć na wystudzony biszkopt. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.