- główka młodej kapusty (zielonej) - 150 g wędzonego boczku - 250 g kiełbasy - 1 cebula - 3 szklanki bulionu - olej roślinny - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - 1/2 łyżeczki kminku - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki pszennej - pęczek koperku - sól - pieprz Kapustę umyj, poszatkuj i wrzuć do garnka zalanego bulionem z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego – zacznij gotować. W między czasie na patelni na odrobinie oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i kiełbasę – wrzuć do kapusty – wymieszaj dokładnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/05/29/bigos-z-mlodej-kapusty/